DSC_1015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 11 Μαϊoυ 2017, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κ. Δέσποινα Κιοσσέ και κ. Γεωργία Χατζίδου οργάνωσαν επίσκεψη και συνόδευσαν μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου ομάδα μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον Πλατανότοπο Μαϊστρου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την βιοποικιλότητα της περιοχής του Έβρου και των γεωφυσικών και οικολογικών ιδιαιτεροτήτων της συνδυάζοντας την βιωματική διαδικασία μέσω του προγράμματος «Μαθαίνω το περιβάλλον μέσα από τις αισθήσεις».

Oι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής, να γνωρίσουν τα είδη χλωρίδας και πανίδας, τα σπάνια αρπακτικά του Δάσους της Δαδιάς και τα υδρόβια είδη του Δέλτα του Έβρου, να ενημερωθούν για τα οικοσυστήματα (χερσαία, υγροτοπικά και θαλάσσια) καθώς και για την ποικιλία των γεωλογικών σχηματισμών και πετρωμάτων μέσα από μια βιωματική παρουσίαση που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περίπατο στον πλατανότοπο όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση.

 

 

 

 

 

 

 

DSC_1015         DSC_1029

 

Συνημμένα

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *