Στα πλαίσια των δράσεων της Εργοθεραπείας οργανώθηκε και λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2012-2013 έως σήμερα ομάδα κυλικείου από μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  Αρμοδιότητα των μαθητών είναι να  παρασκευάζουν διάφορα γεύματα και ροφήματα, τα οποία πωλούν στο προσωπικό του σχολείου. Το κυλικείο λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα στον χώρο του εστιατορίου. Τη δράση συντονίζει η εργοθεραπεύτρια με τη στήριξη του ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Η ομάδα αποτελείται από 5 μαθητές που ο καθ ένας αναλαμβάνει μία αρμοδιότητα. Όταν οι μαθητές μάθουν να ανταποκρίνονται σε ικανοποιητικό βαθμό σύμφωνα με τις δυνατότητες τους σε όλες τις αρμοδιότητες του κυλικείου, αντικαθίστανται από άλλους μαθητές.  Τα χρήματα που προκύπτουν από την πώληση των προϊόντων χρησιμοποιούνται για την αγορά νέων υλικών αλλά και για την έξοδο μαθητών σε καταστήματα εστίασης της πόλης.

Παράλληλα λειτουργούν και άλλες μικροομάδες μαθητών που σχετίζονται και υποστηρίζουν το κυλικείο, όπως η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το στήσιμο και την οργάνωση του, η ομάδα που φροντίζει την καθαριότητα και την τακτοποίηση των σκευών και του χώρου και η ομάδα αγοράς των υλικών από το Σούπερ Μάρκετ.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μαθητών είναι η λεκτική και φυσική καθοδήγηση, η επίδειξη και η χρήση φωτογραφιών με τα στάδια των δραστηριοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Οι στόχοι που επιδιώκονται είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης, προεπαγγελματικών δεξιοτήτων, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, οι κοινωνικές δεξιότητες, οι λογικομαθηματικές έννοιες, η χρήση γραπτού λόγου, η αναγνώριση και η διαχείριση χρημάτων, ο προσανατολισμός στον χωροχρόνο.

 

Τα πιάτα μας:

 

τοστ με χυμό

τοστ με χυμό

γιαούρτι με μπανάνα και μέλι και χυμός

γιαούρτι με μπανάνα, βρώμη, ξηρούς καρπούς και μέλι και χυμός

γιαούρτι με μελί και ξηρούς καρπούς και χυμός

γιαούρτι με μελί και ξηρούς καρπούς και χυμός

χυμός πορτοκάλι

χυμός πορτοκάλι

φρουτοσαλάτα

φρουτοσαλάτα

όλα τα πιάτα

όλα τα πιάτα

όλα τα πιάτα

όλα τα πιάτα

Η ομάδα του κυλικείου για το έτος 2017-2018

Συνημμένα