Το πρόγραμμα αυτό εκτυλίσσεται στα πλαίσια του μαθήματος των Μαθηματικών με στόχο την καλύτερη κατανόηση και την χρησιμότητα των εννοιών.

Στα πλαίσια του προγράμματος, η ομάδα που αναλαμβάνει την εκτέλεση της συνταγής προβαίνει στην αγορά προϊόντων από το σούπερ μάρκετ με στόχο την διαχείριση χρημάτων. Έπειτα εκτελείται η συνταγή στην κουζίνα του σχολείου μας χρησιμοποιώντας τα προϊόντα που αγοράσαμε και αξιοποιώντας την γνώση από το μάθημα των μαθηματικών. Έτσι «γευόμαστε» την γνώση μέσα από την εμπειρία! Η αξιολόγηση δεν λείπει από το πρόγραμμα. Υπάρχουν επιτροπές από μαθητές και καθηγητές που αξιολογούν με βάση ερωτηματολόγια την ομάδα μαγειρικής και τέλος η ομάδα βγάζει τον μέσο όρο βαθμολογίας. Ο στόχος στο τέλος της σχολικής χρονιάς να ανακηρυχθεί η καλύτερη ομάδα και να επιβραβευθεί.

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν αναζητήσαμε χορηγούς του προγράμματος και είχαμε θετική ανταπόκριση από τα super market Lidl και Μασούτης, που τους ευχαριστούμε θερμά.

Στο πρόγραμμα θα γίνεται και ανάλυση των θρεπτικών συστατικών της κάθε συνταγής από την συνάδελφο εκπαιδευτικό Σακαλή Γαλήνη ΠΕ 18. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την βοήθεια των καθηγητών όλου του ΤΕΕ καθώς και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος: Λεωνίδας Παπανικολάου ΠΕ03.50