gawf

Βράβευση από το Greek Animal Welfare Fund (GAWF)

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό με εκθέσεις στα Αγγλικά με φιλοζωικό περιεχόμενο. Από το 2008, οπότε και λαμβάνουμε μέρος στον διαγωνισμό, παίρνουμε τιμητικό βραβείο συμμετοχής.

Η δραστηριότητα του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων άρχισε το 1959, τη χρονιά που έφθασε στην Ελλάδα η κυρία EleanorClose. Το 1916, η Ελληνική βασιλική οικογένεια, υποστήριξε την ίδρυση στην Αθήνα ενός πρότυπου ασύλου αδέσποτων ζώων. Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον καταστρεπτικό για την Ελλάδα εμφύλιο πόλεμο, η κ. Close ήρθε για λίγο στην Ελλάδα όταν ο σύζυγός της τοποθετήθηκε στο British Council, στην Αθήνα. Σύντομα βρέθηκε αντιμέτωπη με την τρομερή κατάσταση που βρίσκονταν τότε τα ζώα.Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960, 1970, 1980 και 1990, το Ταμείο υποστήριξε διάφορα άσυλα ζώων, βοήθησε οικονομικά και πρακτικά συλλόγους προστασίας ζώων, δώρισε κτηνιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα, βοήθησε να στηθεί κλινική κατοικίδιων ζώων, επιδότησε τη στείρωση σκύλων και γατών και βοήθησε στην ανέγερση στάβλων για εγκαταλειμμένα άλογα ? για ν? αναφέρει κανείς μόνο σε μερικά από τα πολλά έργα του. Σήμερα συνεχίζει το έργο που άρχισε η Eleanor Close και κάθε χρόνο, εκτός από τις πολλές εκδηλώσεις και εκστρατείες μας, επιδοτεί πολλές ομάδες προστασίας ζώων και μεμονωμένα άτομα που εργάζονται με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για να συνεχίσουν το έργο που άρχισε πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Ακολούθησε και μάθημα σχετικό με τις δραστηριότητες του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GAUF) από την καθηγήτρια του σχολείου κ. Ρηγοπούλου Χρύσα ΠΕ06.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *