edupass

Έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας EDUPASS

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών που συμμετέχουν με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία στους χώρους του Σχολείου, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 αποκτάτε πρόσβαση στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr», αφού προηγουμένως προβείτε σε επαλήθευση/επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας (αυθεντικοποίηση) με χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων είτε του taxisnet είτε του ebanking.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι ο έλεγχος της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία στον χώρο του Σχολείου στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, η πλατφόρμα αντλεί δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19, το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

Σε κάθε Σχολική Μονάδα, υπόχρεοι υποβολής αίτησης είναι:

α) Οι μαθητές/τριες

β) το εκπαιδευτικό προσωπικό

γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτης»).

Η πλατφόρμα «edupass.gov.gr», για κάθε φυσικό πρόσωπο, ενήλικο ή ανήλικο δια των γονέων/κηδεμόνων του, που αιτείται την καταχώρηση της κατάστασής του στη θυρίδα του ΕΕΕΕΚ Αλεξανδρούπολης ή του ΕΝΕΕΓΥΛ Αλεξανδρούπολης, αποδίδει έναν λεκτικό χαρακτηρισμό που αντιστοιχεί στις ακόλουθες καταστάσεις:

Α) Μη επιτρεπτή παρουσία

Β) Επιτρεπτή παρουσία

Γ) Άγνωστη κατάσταση-απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

 

Επομένως, θα πρέπει να δηλώνετε τα  self test ή rapid test των μαθητών/τριών  στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. https://edupass.gov.gr/ , σύμφωνα με την εξής διαδικασία:

  1. Πραγματοποιείτε το self test υποχρεωτικά τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη.

Α. Αν το self test είναι αρνητικό, τότε δηλώνετε το αποτέλεσμα στην νέα πλατφόρμα  https://edupass.gov.gr/ ως εξής:

  1. Στην οθόνη πλατφόρμαedupass επιλέγετε «Ξεκινήστε εδώ»
  2. Στη συνέχεια, επιλέγετε την κατηγορία: «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής».
  3. Ακολούθως, την κατηγορία: «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19»,
  4. Στη συνέχεια, «αυθεντικοποιείστε» με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τη οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β’ 4558).
  5. Εκτυπώνετε τη σχολική κάρτα. Οι μαθητές/ τριες οφείλουν να φέρουν μαζί τους το κατά περίπτωση   απαιτούμενο πιστοποιητικό/την απαιτούμενη βεβαίωση και να το επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο στα αρμόδια όργανα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της σχολικής κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειρόγραφη σχολική κάρτα.

 

Β. Αν το self test είναι Θετικό, τότε:

Ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα (από το 1 έως και το 5) και με τη σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος που εκτυπώνετε, μεταβαίνετε εντός 24ωρου με το μαθητή /τρια για rapid test. Εάν το αποτέλεσμα του rapid είναι αρνητικό, μπορεί ο/η μαθητής/τρια να επιστρέψει στο σχολείο εντός 24 ωρών, εφόσον έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα.  Εάν το αποτέλεσμα του rapid είναι θετικό , οι διαγνωσθέντες/είσες  θετικοί μαθητές/ τριες και οι οικείοι τους , παραμένουν σε κατ᾽ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για όλα αυτά, ενημερώνετε άμεσα τη διεύθυνση του σχολείου.

ΣΗΜ:

Σε περίπτωση που μαθητές/τριες έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση στην πλατφόρμα edupass.gov χρειάζεται να γίνει μία μόνο φορά.

Η Διεύθυνση του Σχολείου μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα έκδοσης κατάστασης με τις δηλώσεις παρουσίας (self test, πιστοποιητικό νόσησης, πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test) μαθητών/τριών, εκπαιδευτικού́ προσωπικού́ και επισκεπτών με την εξής κατηγοριοποίηση:

(α) μη επιτρεπτή παρουσία =  δεν έχει δηλωθεί ο/η μαθητής/τρια, ο/η εκπαιδευτικός στην πλατφόρμα edupass

(β) επιτρεπτή παρουσία

Στην α᾽ περίπτωση ο/η μαθητής/τρια, ο/η εκπαιδευτικός ή ο επισκέπτης ΔΕΝ μπορεί να εισέλθει στη σχολική μονάδα.

 

 

Παρακαλούμε τους γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών /τριών να μην αμελούν την δήλωση των μαθητών/τριών στην πλατφόρμα,  καθώς οι μαθητές/μαθήτριες ΔΕΝ θα μπορούν να εισέλθουν στο Σχολείο.

 

Σε περίπτωση που γονέας/κηδεμόνας θέλει να επισκεφτεί το Σχολείο, χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Σχολική Μονάδα για να επιβεβαιώσετε τη συνάντηση.

2. Οι γονείς/κηδεμόνες εισέρχεστε στην πλατφόρμα edupass.gov και δηλώνετε την πρόθεση φυσικής παρουσίας σας στους χώρους της σχολικής μονάδας για τη συγκεκριμένη ημέρα που έχει συμφωνηθεί, δηλώνοντας ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test 48 ωρών κλπ, το οποίο πρέπει να φέρετε και μαζί σας σε περίπτωση ελέγχου.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να πατήσετε εδώ. Υπάρχουν όλα τα απαραίτητα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Συνημμένα

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *