AMEAx400-817x404_c

ΔΡΑΣΗ «Η ζωή των ατόμων με νοητική υστέρηση μετά το σχολείο» στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΕΕΓ-Λ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ», την επιμέλεια του οποίου έχουν οι καθηγήτριες κ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ και κ.  ΣΑΛΑΜΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑ υλοποιήθηκαν δύο δράσεις.

Αναλυτικότερα:

 

Την Πέμπτη 15/3/2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική συνάντηση προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, με θέμα:

«Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων σε θέματα που αφορούν τον Επαγγελματικό προσανατολισμό, την εκπαίδευση και απασχόληση, την υποστηριζόμενη διαβίωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ μετά το σχολείο.

Βασική ομιλήτρια και υπεύθυνη της διοργάνωσης της ημερίδας ήταν η Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π Αλεξανδρούπολης Δ.Ε. Έβρου κ. ΛΑΜΠΡΑΚΑΚΗ ΜΟΣΧΟΒΙΑ.

DSC_0028 DSC_0030 DSC_0032 DSC_0033

 

Την  Πέμπτη 19/4/2018 υλοποιήθηκε η δεύτερη δράση, που ήταν επίσκεψη των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας στη Δομή Φιλοξενίας Άγιοι Θεόδωροι Κομοτηνής.

Η Πρόεδρος κ. ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ και τα μέλη του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι, ενημέρωσαν τους γονείς για την ιστορική διαδρομή της πορείας του Συλλόγου, στις τελευταίες τρείς δεκαετίες κι επίσης τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για την λειτουργία του. Έπειτα ακολούθησε ξενάγηση στις Νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Φιλοξενίας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση.

Επίσης ήταν προσκεκλημένοι η κ. ΣΑΛΤΣΙΔΟΥ ΛΟΥΙΖΑ Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και ο κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ αντιπρόεδρος του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Οι ομιλητές έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς δημιουργείται μία ΚΟΙΝΣΕΠ για ΑΜΕΑ και ποια είναι τα εμπόδια και οι ωφέλειες στη δημιουργία αυτή.

Τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας συνόδεψαν οι καθηγήτριες κ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ20, η κ. ΣΑΛΑΜΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕ11, η κ.TΣΕΡΚΕΖΗ  ΕΦΗ ΠΕ2, η κοινωνική λειτουργός κ ΚΙΟΣΣΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ και η ψυχολόγος κ. ΔΟΥΡΓΟΥΝΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ καθώς επίσης και η Υπεύθυνη/Σύμβουλος ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ κ. ΛΑΜΠΡΑΚΑΚΗ ΜΟΣΧΟΒΙΑ η οποία και διοργάνωσε την εκδήλωση αυτή σε συνεργασία με το σχολείο μας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας η κ.ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ και η κ. ΣΑΛΑΜΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑ  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι για την ζεστή φιλοξενία τους, καθώς επίσης και την κ. ΛΑΜΠΡΑΚΑΚΗ ΜΟΣΧΟΒΙΑ που με   μεγάλη  προθυμία και ευαισθητοποίηση προς τις οικογένειες των παιδιών μας συμμετείχε άμεσα στην υλοποίηση των δράσεων αυτών.

20180419_121222

Συνημμένα

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *